Gott nytt år – här är Sportfiskarnas höjdare från Norrbotten 2022!

tobbeTobias Hellman kan se tillbaka på ett händelserikt år med Sportfiskarna i Norrbotten. Foto: Anders Lundin

Det är snart dags för klockan att byta år – och gänget på Sportfiskarna i Norrbotten kan blicka tillbaka på ett händelserikt 2022.


Det här var året då Sporfiskarna lade i en högre växel i Norrbotten, bland annat genom att vi anställde fiskbiologen Sven Norman, som brinner lite extra för fjällrödingen och våra våtmarker. Tillsammans med Tobias Hellman och Glen Douglas kommer han att uträtta mycket för länets fiskbestånd och vattenliv.
 

Här nedan plockar vår ungdomsansvarige Tobias Hellman ut några höjdpunkter från 2022.
* Skolbäcken inom LIFE Revives och alla de nyfikna barnen om vad flodpärlsmusslan är och vad den innebär för våra vatten. Att de får kunskap om arten som funnits bra mycket längre på jorden än vi människor. Visa hänsyn och informera om vad som krävs av oss för att låta arten överleva i våra älvar och bäckar, som påverkats negativt av oss människor.

* Luleborren. Ett fantastiskt koncept som gav verkligen mersmak! Många väldigt positiva deltagare och ett bra utbyte av tips och trick. Att dessutom de deltagande barnen åkte iväg och hjälpte varandra trots att de inte kände varandra innan är helt fantastiskt! Så roligt att kunna skapa möjligheter för dessa att lära känna andra som gillar att fiska.

* Nya Bottenviken-projektet där vi ska vara med och underlätta och skapa förutsättningar för en levande skärgård med fiske och friluftsintressen som fokus. Att få vara med och forma ett koncept från grunden där vi kan vara med och skapa möjligheter för ett hållbart och bra fiske längs våra kuster. Vi kan vara med och påverka att styra fisket och anpassa det efter säsonger och upplysa om rekommendationer och fredningsområden för exempelvis lekvikar under våren, samt andra aspekter som skärgårdsharr och så vidare.

* Bubblare: Att vi på kontoret nu är ett slagkraftigare kontor och jobbar bredare än nånsin, ett nytt fantastiskt tillskott i Sven som kommer från bakgrund inom forskning och kan verkligen vara en stor skillnad här uppe när det kommer till arbetet med fiskevård. Vi ser verkligen fram emot ett större och mer täckande samarbete inom kontoret till 2023 och att vi kommer samarbeta och göra Norrbottens vattendrag en ännu större tjänst än tidigare.

Stötta gärna vårt fortsatta arbete genom att bli medlem om du inte redan är det. Här hittar du allt du behöver veta om det.

Kategorier: Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv